Wijn (kennis) van wijngaard naar restaurant

Ruim tien jaar geleden begonnen wij met het importeren van biologische wijn. Stefan, ik en Arthur, een andere jongen van onze middelbare school in Haarlem, begonnen op 18-jarige leeftijd aan het avontuur. De vader van Arthur was een wijnkenner en bracht ons aan de keukentafel de beginselen bij van de wijnbouw (oenologie) en wijnkennis (vinologie). Niet veel later importeerden wij onze eerste wijnen en organiseerden wij proeverijen voor liefhebbers en kleine horecazaken.

Het ondernemersavontuur brengt ons sindsdien naar veel bijzondere plaatsen en in contact met interessante mensen. Zo komen wij op de mooiste wijngaarden en hebben wij veel contact met innovatieve, inspirerende restauranteigenaren en wijnboeren die met passie doen waar zij goed in zijn: wijn maken!

Wij brengen regelmatig een bezoek aan wijnboeren, die wij meehelpen op de wijngaard. Bij het bewerken van het land en de wijnranken, het plukken en het persen van de druiven en het bottelen van de wijn. Door op het land te werken met de wijnboeren en wijnmakers leren wij nog meer over onze biologische wijnen en de productie daarvan.

Op onze beurt brengen wij in trainingen deze kennis over op onze klanten (waaronder Oost in Amsterdam en Novecento in Haarlem) en het horecapersoneel. In het restaurant krijgen gasten vervolgens goed advies over de beste ideale wijn en spijscombinaties. Met goede, biologische wijn en goed advies dragen wij zo bij aan de wisselwerking tussen een goede klantbeleving en het plezier van horecapersoneel. Het is immers leuk om mensen goed te adviseren en een leuke avond te geven.

Zo wordt op de wijngaarden de eerder – aan de keukentafel opgedane – kennis door ons vergroot en verspreidt naar restaurants in Nederland. Wil je meer weten over ons of onze biologische wijn? Neem dan gerust contact met ons op. Lees ook hoe onze klanten onze wijntrainingen ervaren (http://degroenefles.nl/#referenties).