Biologische wijnen, gratis bezorgd vanaf 35 euro

Biologische wijnen smaken beter!

Wij wisten het uiteraard allang, maar inmiddels is er nieuw bewijs dat biologische wijnen beter scoren dan hun pesticide- en kunstmestrijke tegenhangers. 

Een studie onder 200.000 wijnen in Californie en Frankrijk toont aan dat biologische en bio-dynamische wijnen beter scoren. Scores die worden bijgehouden door gerenommeerde partijen als Wine enthusiast, Wine spectator en Robert Parker. Scores op biologische wijn waren zo'n 4% beter. Biodynamisch ging zelfs in de dubbele cijfers. Houdt er rekening mee dat naar prijs niet werd gekeken en over het algemeen een huiswijntje niet biodynamisch wordt geproduceerd, maar het juist de wijnen in de hogere regione zijn, waar in de gehele lijn meer zorg en aandacht is voor de druif en productiewijze.

Bio op het etiket? Niet altijd!

Opvallend feit in het onderzoek is dat veel wijnmakers die allang biologisch produceren nog geen biologisch certificaat toevoegen aan hun etiket.  Veelal is het marketing aspect ook niet de reden dat wijnboeren biologisch boeren. Ze willen met respect voor de natuur boeren en het land in goede staat achterlaten voor hun opvolgers die veelal familie zijn. 

Wat zeggen biologische wijnboeren er zelf over" 

" Biologische landbouw accentueert de smaak van andere natuurlijke producten zoals ander fruit en groenten, en dat geldt ook voor druiven.
Wijnen gemaakt van biologisch geteelde druiven hebben meer intense en complexe smaken. Als je onze wijnen proeft, proef je de zorg die in de grond wordt gestoken, het bewuste onderhoud van de wijnstokken, de zorgvuldige omgang met het geproduceerde fruit en het respect voor onze relatie met het land. "

https://www.thedrinksbusiness.com/2021/03/study-of-200000-wine-scores-shows-organic-wines-taste-better/